full screen background image

Sala de sport a Universității „Alexandru Ioan Cuza” va fi reabilitată

Vechea sală de sport a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, situată pe strada Titu Maiorescu, nr. 15, va fi reabilitată.

Imobilul va fi ridicat pe trei niveluri, subsol, demisol și etaj, cu o suprafață de 337 de metri pătrați pe fiecare, plus anexele.

Construită în anul 1970, sala de sport a Universității „Alexandru Ioan Cuza” a reprezentat, la vremea respectivă, o bază sportivă etalon în mediul universitar.

Obiectivul, inclus pe lista de priorități a actualei conduceri a unității de învățământ superior, a fost închis de mai bine de un deceniu, din cauza stării avansate de degradare în care se afla.

Proiectul implementat astăzi a fost demarat în 2017, când a fost obținut Planul de Urbanism Zonal (PUZ), urmat, doi ani mai târziu, în 2019, de Studiul de Fezabilitate (SF), iar în martie 2021 s-a semnat contractul de proiectare a clădirii.

Proiectul va depăși 14 milioane de lei, sursa de finanțare fiind Compania Națională de Investiții, lucrările urmând să înceapă în perioada următoare.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/03/07/doamne-in-lumea-culorii-la-muzeul-regina-maria-iasi/

comments

comments