full screen background image

O nouă premieră la Teatrul Tineretului Piatra-Neamţ

Teatrul Tineretului Piatra-Neamţ a anunţat, pentru acest final de săptămână, premiera spectacolului “Instrucţiuni pentru asamblare corectă”, în regia lui Mihai Gligan.

Spectacolul explorează, într-o cheie distopică, nevoia de atingere a perfecţiunii, consecinţele ce pot apărea dacă presiunea vine din exterior – în cazul de faţă de la părinţi înspre copil – dar şi alternativele la care oamenii apelează pentru a umple un imens gol emoţional.

Cât e obsesie a perfecțiunii, cât e narcisism și cât e dragoste necondiționată în creșterea unui copil? Câte dintre alegerile autodistructive ale copiilor sunt modalități de a se separa de părinții anxioși, posesivi? De la ce vârstă devii responsabil de propriile alegeri? Poate fi educația parentală un fel de programare digitală? Putem înșela moartea sau trauma cu ajutorul inteligenței artificiale? Acestea sunt câteva dintre întrebările-temă ale spectacolului “INSTRUCȚIUNI PENTRU ASAMBLARE CORECTĂ”, un spectacol despre relația părinte-copil într-un prezent din ce în ce mai influențat de inteligența artificială.

Spectacolul face parte din programul “MIC-RO Laborator de creaţie teatrală” al Teatrului Tineretului şi se va juca sâmbătă şi duminică, de la ora 19,00, în Sala Mare.

Reprezentaţiile vor fi urmate de discuţii cu publicul, moderate de Oana Balaci, secretar artistic al instituţiei de cultură.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/03/07/avocatul-poporului-la-piatra-neamt-pe-12-martie/

comments

comments