full screen background image

Proiectul interregional ”Singing and Living” a ajuns la a șasea ediție

Proiectul interregional ”Singing and Living” aprobat de Ministerul Educației în CAERI 2024, inițiat și organizat de Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Sfântul Gheorghe” Botoșani, aflat deja la a șasea ediție, vizează educarea copiilor prin muzică, integrarea limbilor străine în paralel cu păstrarea tradițiilor și obiceiurilor, într-o lume a multiculturalității și diversității artistice.

Ca liceu vocațional, există o nevoie reală să susținem talentul, să promovăm tinerii artiști, să le creăm condiții pentru afirmare, dezvoltare personală și recunoaștere a valorii, prin competiție deschisă  și transparentă cu alți tineri de același nivel. Întrucât mulți dintre elevii liceului nostru sunt talentați, dar au situații materiale modeste, de multe ori, participarea lor la proiecte, concursuri și competiții cade în sarcina profesorilor coordonatori și a conducerii școlii, dar rezultatele acestora merită întotdeauna eforturile. Cunoscând nevoile și situația celorlalte școli din județul nostru, apreciem că mai există mulți tineri valoroși, care merită sprijinul și susținerea noastră, prin crearea unui cadru competițional propice, unde să își manifeste talentul.

Prin implicarea în activitățile proiectului, ne dorim, pe de o parte, sprijinirea elevilor mai puțin motivați și mai puțin susținuți de familie în vederea ameliorării rezultatelor școlare, a prevenirii abandonului școlar și a întăririi colaborării cu familia, iar pe de altă parte, crearea unui cadru competițional deschis și transparent pentru tinerii artiști amatori din județul Botoșani, susținerea și promovarea talentului autentic. Proiectul are ca obiective, de asemenea, dobândirea de cunoștințe teoretice și de specialitate în domeniul muzicii, exersarea și formarea deprinderilor și abilităților în funcție de secțiunile concursului, promovarea unei conduite și atitudini potrivite spiritului competitive, socializarea, schimbul de bune practici, dezvoltarea personală, creșterea stimei de sine, a încrederii în forțele proprii, creșterea capacității de adaptare la situații inedite și contexte noi, realizarea de schimburi educaţionale, între elevii, părinții și cadrele didactice implicate în proiect, încurajarea muncii în echipă, atât în rândul elevilor, cât și al cadrelor didactice și creșterea capacității și culturii organizaționale a școlilor implicate în proiect, prin implementarea proiectului la nivel interregional.

Organizarea Festivalului-concurs ”Singing and Living” este așadar, dovada incontestabilă că ne atingem obiectivele la nivel institutional și managerial, pentru că, an de an, tinerii participanți reușesc să simtă și să transmită emoție, demonstrează reale calități artistice și de cele mai multe ori, încredere în forțele proprii dar și în talentul însoțit de multă muncă și sacrificii, iar profesorii noștri excelează.  Coordonatorii proiectului sunt Prof. Jeanina Cătălina Apostol și Prof. Ioana Șcarlii, cu sprijinul de specialitate al Prof. Cezar Grădinaru și Prof. Ghorghiță Bulboacă, cărora le mulțumim pentru implicare și profesionalism.

Directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox ”Sfântul Gheorghe” Botoșani,

Pr. Prof. Dr. Daniel Dascălu

 

comments

comments