full screen background image

„Zilele Ion Creangă”, la Târgu-Neamţ

În perioada 1-3 martie 2024, Casa Culturii „Ion Creangă” și Biblioteca Orășenească din Târgu-Neamț găzduiesc evenimentul „Zilele Ion Creangă”, un omagiu adus memoriei scriitorului care a adus în literatura română cele mai frumoase amintiri din copilărie.

Acest tribut este organizat de Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, în colaborare cu Consiliul Județean Neamț, Primăria și Consiliul Local Târgu-Neamț, Casa Culturii „Ion Creangă” și Biblioteca Județeană „G.T Kirileanu” Neamț.

Vor avea loc diverse activități, inclusiv expoziții, concursuri, piese de teatru, un concurs național de creație literară, ateliere de creație plastică și lecturi.

Un moment special va fi reprezentat de prezența meșterului popular Ionela Lungu din Humulești, care va susține un atelier de modelaj cu lut.

De asemenea, va fi organizată o festivitate de decernare a titlului „Cetățean de onoare al orașului Târgu-Neamț”, în semn de recunoaștere pentru contribuția adusă la promovarea valorilor culturale și literare ale acestui loc.

comments

comments