full screen background image

Sprijin de la Guvern pentru copiii instituționalizați

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, a recepționat, astăzi, la Botoșani, materiale în valoare de 100.000 de euro, destinate copiilor din centrele de plasament.

Acestea au fost disponibilizate de Guvernul României din Rezervele de Stat și constau în pături, perne, lenjerii de pat, saltele, tricouri și treninguri.

Produsele vor ajunge la 328 de beneficiari din sistemul de protecție public, dar și cel gestionat de 3 ONG-uri: Casa Ioana, Casa Ruxandra și Fundația Hand of Help.

Ministrul Familiei, Natalia Intotero:

Președintele CJ Botoșani, Doina Federovici și directorul DGASPC, Doina Nacu, au subliniat că aceste  ajutoare umanitare, distribuite cu titlu gratuit,  completează investițiile pe care autoritățile le fac în interesul copiilor.

La nivel național au fost disponibilizate materiale în valoare totală de peste 19 milioane de lei, pentru 10.500 de copii instituționalizați din toate județele.

Campania a fost demarată după ce, în urma controalelor inopinate din ultimele luni, ministrul a constat că e nevoie ca multe dintre acestea să fie schimbate.

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a fost așteptat de parlamentari sociali-democrați, secretari de stat, cei doi subprefecți, conducerea Consiliului Județean și a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani.

Vă recomandăm să citiți și:

Primăria continuă să ajute viitoarele mame

comments

comments