full screen background image

Campanie de promovare a sănătății orale a copiilor

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamț lansează în luna martie campania „Cu un zâmbet mai aproape de sănătate!”, dedicată promovării sănătății orale a copiilor din Neamț.

Această inițiativă are ca scop informarea și educarea comunității despre importanța prevenirii cariilor și altor afecțiuni dentare, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Orale, sărbătorită la nivel global pe 20 martie.

Afecțiunile cavității bucale, precum cariile dentare, bolile parodontale și gingivitele, sunt preocupări majore de sănătate publică.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că peste 3,5 miliarde de oameni suferă de diverse afecțiuni bucale, iar peste 530 de milioane de copii au carii dentare netratate la dinții de lapte.

Campania „Cu un zâmbet mai aproape de sănătate!” este rezultatul colaborării dintre DSP Neamț, Institutul Național de Sănătate Publică „Carol Davila” și Direcțiile Județene de Sănătate Publică.

În cadrul proiectului „Zâmbet și educație”, peste 4.000 de copii din 36 de județe au fost examinați de medici stomatologi, evidențiindu-se probleme precum cariile dentare și pierderea dinților.

În Neamț, activitatea este susținută de 11 medici stomatologi care își desfășoară activitatea în cabinetele medicale școlare din Piatra Neamț, Roman și Târgu Neamț și oferă servicii preventive și educative pentru depistarea și prevenirea afecțiunilor oro-dentare la copii.

Vor fi organizate evenimente de informare la nivel județean, având ca scop promovarea igienei orale sănătoase și formarea unor deprinderi adecvate de îngrijire a dinților la copii.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/02/29/ziua-portilor-deschise-la-isu-neamt/

comments

comments