full screen background image

Problemele antreprenorilor, la conferința „VorbIMM despre regenerarea României”

Astăzi s-a desfășurat, la Hotel Prestige Plaza din Suceava, Conferința „VorbIMM despre regenerarea României”, cu participarea președintelui Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii, FLORIN JIANU.

Acesta s-a referit, în cuvântul său, la principalele nemulțumiri ale antreprenorilor.

 

Prezent la conferința de la Suceava, directorul Agenției de Dezvoltare Nord-Est, VASILE ASANDEI, a spus că una dintre principalele condiții pentru primirea de finanțări europene este existența unui studiu de fezabilitate digital.

 

 

În deschidere a fost citit, de către un consilier, un mesaj al premierului Marcel Ciolacu, din care a reieșit că “economia duduie”, amintindu-se şi despre învățământul dual.

Liliana Agheorghicesei, președintele patronatelor IMM din județul Suceava, principal organizator, dar și moderator al evenimentului, a subliniat că 7 din 10 agenți economici consideră că introducerea e-factura NU v-a diminua evaziunea fiscală!

Răzvan Popescu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a insistat pe lansarea noului exercițiu financiar ( finanțări cu fonduri europene) 2021 – 2027.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a sesizat că la această importantă manifestare (la care au participat foarte multe oficialități și directori de instituții descentralizate și zeci de oameni de afaceri) au lipsit reprezentanți ai celor de la finanțe, de la ANAF.

Flutur a declarat: ,,… mă simt ca reprezentant al coaliției de guvernare și România are nevoie de un program de țară!”

Interesantă și corectă remarca unui reprezentant al IMM-urilor din regiunea de Nord Est care referindu-se la ce a spus Răzvan Popescu, secretar de stat MIPE, despre lansarea noului exercițiu de finanțări cu fonduri europene 2021 – 2027: “AM PIERDUT DEJA 3 ANI!!!”

Conferința „VorbIMM despre regenerarea României” a inclus și domeniul digitalizării și învățământului dual, printre speakeri numărându-se IONEL LIXANDRU, DALIA DĂRĂMUȘ, PETRU CRĂCIUN, MIHAI DIMIAN și LORENA STOIAN.

La manifestare au mai participat prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, primarul Sucevei, Ion Lungu, rectorul USV, Mihai Dimian, directori de instituţii sucevene – Inspectoratului Şcolar Judeţean, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă etc.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/02/26/vorbimm-despreregenerarea-romaniei-la-suceava/

comments

comments