full screen background image

 Masă sănătoasă la școală pentru 10.786 de elevi botoșăneni

10.786 de elevi botoșăneni din 20 de localități vor primi masă sănătoasă la școală.

Guvernul a decis transformarea Programului „Masă caldă în școli” în Programul „Masă sănătoasă” și implementarea lui în mai multe școli. Printr-un ordin comun semnat de ministrul Agriculturii și cel al Educației, care a fost publicat marți în Monitorul Oficial, a fost extins de la 9 la 24 numărul școlilor botoșănene în care elevii vor primi zilnic o masă.

„Echipa PSD Botoșani, condusă de Doina Federovici, a militat pentru extinderea  Programului «Masa sănătoasă» în cât mai multe, pentru că acesta vine în ajutorul comunităților, în special al celor mai nevoiașe. Astfel, copiii au acces la școală și totodată beneficiază și de o masă, pe care, din păcate, de multe ori, familiile din care provin nu le-o pot asigura”, a declarat deputatul social-democrat Alexandra Huțu.

În județul Botoșani, pe lângă elevii de la Liceul cu Program Sportiv, Liceul Plopenii Mari – Ungureni, și școlile din Hudești, Curtești, Ungureni, Tudora, Mileanca, Școala „Spiru Haret” Dorohoi și Școala 12 Botoșani, vor mai primi masă caldă și copiii care frecventează cursurile școlilor: „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi, Cristești, Cordăreni, Albești, Drăgușeni, Leorda, Mihălășeni, Cristinești, Hilișeu-Horia, Bălușeni, Ibănești, Ripiceni, „Alexandru Ioan Cuza” Dorohoi și a liceelor tehnologice: Bucecea și Coțușca.

Educația și grija față de copii a fost și va rămâne prioritară pentru guvernarea PSD. Trebuie să creăm condițiile pentru ca toți copiii, indiferent de clasa socială sau de zona județului din care provin să aibă șanse de a crește frumos, de a se dezvolta, pentru că ei reprezintă viitorul nostru. Grija pentru copii a fost și este în centrul preocupărilor noastre, ale echipei social-democrate, și niciun un efort pe care-l facem pentru ei nu este prea mare”, a mai spus deputatul PSD Alexandra Huțu.

În total au fost incluse 1223 de școli din țară,​ de două ori mai multe față de 2023, iar suma repartizată este de ​peste 1 miliard de lei​.

​E​levii pot primi  ​o masă caldă, preparată în școlile în care există cantină cu aviz de funcționare, dar și un spațiu adecvat de servire a mesei​,​ sau o masă caldă furnizată în regim de catering​, ia acolo unde aceste variante nu sunt posibile, elevilor li se va oferi un pachet alimentar​ ​în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar​.

​ Suportul alimentar nu se acordă pe perioada vacanțelor sau a altor zile declarate prin lege, ca zile nelucrătoare​.

comments

comments