full screen background image

Muzeul de Artă Contemporană (fosta Baie Turcească), casa a peste o sută de opere de artă

În prezent, la Iași are loc evenimentul denumit „Luna Sculptorilor Români”, care se desfășoară la Muzeul de Artă Contemporană din Iași, cunoscut și sub numele de fosta Baie Turcească. Aici sunt expuse peste 100 de lucrări de artă și sculpturi, semnate de 18 artiști cu renume internațional: Felix Aftene, Dorin Baba, Vladlen Babcinețchi, Ilie Bostan, Dan Covătaru, Maxim Dumitraș, Suzana Fântânariu, Elena Ilash, Costin Ioniță, Peter Jecza, Florin Magda, Florin Marin, Saint-Machine, Laurențiu Mogoșanu, Dragoș Pătrașcu, Vasile Rață, Mircea Roman, Napoleon Tiron, Heidi Tradnik și Vlad Țenu, Aurel Vlad.

Fosta Baia Turcească din Iași, locul perfect pentru arta contemporană

La vernisajul expoziției, artiștii plastici prezenți au subliniat faptul că fosta Baie Turcească din Iași, actualul Muzeu de Artă Contemporană, este locul ideal pentru organizarea unui eveniment artistic de amploare și că a devenit unul dintre cele mai remarcabile centre expoziționale din România.

Astfel, ieșenii și nu numai, sunt așteptați să viziteze aceste expoziţii interesante, care pun Iaşul pe harta artei contemporane din România şi nu numai. Totodată, vizitatorii vor putea vedea cum o clădire simbol a oraşului s-a transformat, graţie fondurilor europene şi eforturilor Primăriei Municipiului Iaşi, într-un loc de întâlnire a artiştilor contemporani.

Sculptorul Răzvan Paul Mihăescu, cu o îndelungată activitate în domeniul artelor vizuale, a vorbit despre expoziția organizată în Iași. Semnătura lui se află pe monumente importante din țară și consideră că fosta Baie Turcească din Iași este locul perfect pentru un astfel de eveniment:

„Baia Turcească este încă un loc de excelență pe harta culturală a României. Este un moment cultural absolut remarcabil. Expoziția în sine este perfect integrată în arhitectura foarte ofertantă creată de cei care au restaurat și au pus Baia Turcească în circuit. Este una dintre cele mai bune expoziții de sculptură pe care le-am văzut, la noi în țară, în ultimii 30 de ani. Totul se armonizează perfect. Mi se pare important că acest eveniment este foarte bine închegat, rotund, de urmărit și de repetat. Mi-aș dori ca acest loc să fie văzut de toată țara simultan”, a precizat sculptorul Paul Răzvan Mihăescu.

Remarcile prestigiosului sculptor, pe larg, le poți asculta în fișierul audio următor:

 

Citește și: https://vivafm.ro/2024/02/19/luna-sculptorilor-romani-la-iasi/

Programul complet al LSR (click).

comments

comments