full screen background image

Studiu de Fezabilitate pentru construcția Autostrăzii Pașcani-Suceava

Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a avizat Studiul de Fezabilitate pentru construcția Autostrăzii Pașcani-Suceava.

Urmează ca acest Studiu de Fezabilitate să fie avizat în Consiliul Interministerial și să primească aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern.

Autostrada face parte din proiectul A7 (Autostrada Moldovei) și va avea o lungime de 62 de kilometri.

Valoarea estimată a proiectului este de 7,79 miliarde de lei (fără TVA), suma fiind asigurată prin Programul de Transport.

Proiectul va fi împărțit în două loturi, care vor fi licitate independent în care lotul 1, cu o lungime de 33 de kilometri, va include nodul rutier Roșcani cu descărcare în Drumul județean 208C.

Lotul 2, cu o lungime de 28,97 de kilometri, va cuprinde un nod rutier care va asigura conexiunea cu Aeroportul Suceava și accesul în DN29.

Traseul autostrăzii va traversa trei județe: Iași (12,3 km), Botoșani (6,5 km) și Suceava (43,17 km).

Pe parcursul construcției vor fi edificate 23 de viaducte, 37 de pasaje, 12 poduri, 8 parcări, 2 Centre de Întreținere și Coordonare, precum și 5 noduri rutiere.

Autostrada va facilita și legătura cu Punctul de Trecere a Frontierei româno-ucrainene de la Siret, având un impact semnificativ asupra infrastructurii regionale și a conectivității între regiuni.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/02/22/540-milioane-euro-pentru-soseaua-de-centura-a-gurii-humorului/

 

comments

comments