full screen background image

Un nou proiect pentru promovarea turistică a județului

Consiliul Județean Botoșani continuă acțiunile de valorificare a potențialului turistic al județului. După campaniile de anul trecut – „Botoșani – tărâmul sfinților” și proiectul finanțat prin PNRR pentru promovarea rutei gastronomice locale, Consiliul Județean Botoșani a aplicat în cadrul Programului Interreg VI-A NEXT România – Republica Moldova 2021-2027 cu un proiect, în parteneriat cu Primăria Vadul lui Vodă, pentru promovarea turismului digital în zona transfrontalieră.

„Obiectivul nostru este de a promova și a face cunoscut județul Botoșani și obiectivele turistice pe care le avem. Ne dorim o dezvoltare turistică a județului, care poate veni doar în urma unor eforturi comune ale administrației și mediului privat, care poate valorifica oportunitățile de a investi în infrastructura turistică necesară. Noi facem tot ce stă în puterile noastre de promovare a zonei, de valorificare a potențialului turistic”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

În cadrul proiectului transfrontalier depus de Consiliul Județean Botoșani și Primăria Vadul lui Vodă, cea mai mare stațiune turistică din Republica Moldova, se urmărește promovarea turismului în zona transfrontalieră. Astfel, se va realiza o strategie comună de promovare a turismului, o aplicație pentru mobil „Visit Botoșani”, un site modern de promovare a obiectivelor ce pot fi vizitate în Botoșani, hărți 3D ale județului Botoșani, 2 totemuri digitale interactive, materiale de promovare turistică și echipamente IT. „Echipa Consiliului Județean Botoșani a gândit o strategie integrată de atragere a fondurilor europene pe toate domeniile, inclusiv pe cele pe care, până în acest mandat, nu s-a pus deloc accent. Am avut și avem mai multe inițiative, am gândit programe pe care entități publice, precum ministerele, sau parteneriatele public-private, precum grupurile de acțiune locală, să le preia și împreună să dezvoltăm acest sector de activitate. Credem în potențialul turistic al județului Botoșani”, a declarat Cristian Nistor, administratorul public al județului Botoșani.

La Vadul lui Vodă se va crea un Centru de Informare Turistică, prin reabilitarea unei clădiri existente, și se va realiza o amenajare peisagistică a unei zone din stațiune.

Valoarea finanțării solicitate este de 242 de mii de euro, din care grantul reprezintă 90%, iar contribuția celor doi parteneri va fi de 10%.

Vă recomandăm să citiți și:

Data de 24 august ar putea deveni oficial Ziua Prizonierilor de război români

comments

comments