full screen background image

16 milioane de lei primiţi de Primăria Piatra-Neamț

Primăria Piatra-Neamț a primit o sumă de peste 16 milioane de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, în urma unei solicitări făcute de primarul Andrei Carabelea.

Decizia de a redirecționa sume importante de bani din impozitul pe venit către UAT-uri, conform Legii Bugetului de stat pentru 2024, a avut un impact semnificativ asupra bugetului local.

Suma totală primită de la aceste surse a scăzut cu 30 de milioane de lei comparativ cu anul precedent, afectând planurile de dezvoltare și investiții ale primăriei.

Primarul Andrei Carabelea a declarat că această decizie a dat peste cap întreaga planificare bugetară, afectând proiectele de eficientizare și susținerea proiectelor din fonduri europene.

În urma solicitării adresate Guvernului pentru compensarea deficitului, Primăria Piatra-Neamț a primit o parte din sumă, însă mai puțin decât s-a cerut inițial.

Acești bani vor fi folosiți pentru acoperirea unor cheltuieli curente și de capital.

Modificările fiscale au avut un impact similar și în alte municipii din țară, iar numeroase primării au solicitat compensări din partea Guvernului.

Deși sumele primite au fost inferioare așteptărilor, primarul Andrei Carabelea a subliniat că banii vor fi folosiți pentru susținerea investițiilor importante din oraș.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/02/06/greva-generala-din-primarii-amanata/

comments

comments