full screen background image

Simularea Evaluării Naționale continuă

Simularea Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a a debutat luni, 5 februarie, fără probleme semnificative în județul Neamț.

104 elevi au fost absenți la prima probă, potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamț.

Ultima teză a fost încărcată pe platformă la ora 13:50.

La prima probă, Limba și Literatura Română, desfășurată fără incidente notabile, au participat 4.063 de elevi, iar absențele au fost înregistrate în principal din cauza problemelor de sănătate.

Inspectorii școlari care nu au copii implicați în examen sunt prezenti pe teren pentru a asigura buna desfășurare a simulării.

Elevii au avut de rezolvat întrebări bazate pe două texte scrise de autori contemporani: un fragment din romanul „În umbra ei” de Simona Antonescu și un fragment din articolul „Pisica mea în sala de lectură” scris de profesorul Liviu Papadima.

Simularea Evaluării naţionale continuă astăzi cu proba scrisă la Matematică, şi se încheie miercuri cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare, aprobate de Ministerul Educaţiei.

Subiectele şi baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15,00.

Rezultatele vor fi comunicate individual pe 23 februarie şi vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se trec în catalog.

Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, acestea pot fi trecute în catalog.

Obiectivele urmărite prin organizarea simulărilor sunt familiarizarea elevilor cu rigorile unei examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul studiilor gimnaziale.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/02/06/greva-generala-din-primarii-amanata/

comments

comments