full screen background image

Proiect de digitalizare a 13 biblioteci nemţene

Județul Neamț, prin Consiliul Județean, dorește crearea unui parteneriat pentru realizarea unui amplu proiect de digitalizare a Bibliotecii Județene “G.T. Kirileanu” din Piatra Neamț și a altor 12 biblioteci comunale din diverse localități nemțene.

Parteneriatul, având aprobarea sumelor eligibile și neeligibile, va fi adăugat pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 31 ianuarie, a CJ Neamț.

Proiectul, finanțat cu 1,7 milioane de lei prin Planul Național de Redresare și Reziliență, vizează modernizarea bibliotecilor prin transformarea acestora în HUB-uri digitale și dotarea cu calculatoare.

De asemenea, se prevede organizarea de cursuri de formare pentru bibliotecari și cetățeni, sprijinite de Banca Mondială.

Județului Neamț îi revine o contribuție proprie de peste 217 mii de lei din bugetul proiectului, iar CJ Neamț va gestiona achizițiile pentru echipamentele IT destinate bibliotecilor.

Biblioteca Județeană “G.T. Kirileanu” din Piatra Neamț va primi peste 531.000 de lei pentru lucrări de extindere și modernizare, inclusiv pentru un HUB digital.

Celelalte 12 biblioteci vor beneficia de fonduri pentru digitalizare și servicii IT, iar toate achizițiile realizate cu finanțare din PNRR nu pot fi înstrăinate pentru o perioadă de 5 ani de la finalizarea proiectului.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/01/30/primul-caz-de-rujeola-din-judet/

comments

comments