full screen background image

Andrei Apreotesei va conduce Muzeul „Moldova”

Joi, 25 ianuarie 2024, ministrul Culturii, Raluca Ţurcan, a semnat ordinul prin care Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Naţional din Iaşi, preia conducerea Complexului Muzeal Naţional „Moldova”.

În subordinea acestuia se vor afla: Palatul Culturii, Muzeul Unirii, Muzeul Memorian „Mihail Kogălniceanu”, Muzeul „Poni-Cernatescu”, Palatul „Alexandru Ioan Cuza” Ruginoasa, Muzeul de Sit Arheologic Cucuteni şi Muzeul Viei şi Vinului din Hârlău.

Tenorul Andrei Apreotesei este solist de operă, fondator şi membru al proiectului “3 tenori ieşeni”.

Din 2016 este managerul Ateneului Naţional din Iaşi, instituţia de cultură cu cea mai efervescenta creştere din Regiunea de Nord-Est.

„Am acceptat propunerea de a prelua, pentru a prelua, pentru o perioadă limitată, conducerea acestei instituţii emblematice a Ministerul Culturii, deosebit de importantă pentru noi ieşenii, extrem de îndrăgită de către întreaga lume prin clădirile şi patrimoniul său. Sunt convins că, alături de experienţă echipei de management existenţa acolo, vom reuşi să facem lucruri minunate împreună. Mulţumesc doamnei Raluca Ţurcan, ministrul Culturii, pentru decizia ce mă onorează, dar mai ales mă responsabilizează în a mă autodepăşi prin muncă şi dedicaţie pentru cultură, artă şi frumos”, a declarat Andrei Apreotesei.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/01/26/imobilele-filarmonicii-moldova-vor-fi-modernizate/

 

comments

comments