full screen background image

Pregătiri la Iaşi pentru Ziua Unirii

Cu ocazia zilei de 24 ianuarie, când este marcată Ziua Unirii Principatelor Române, în Iaşi vor fi organizate mai multe evenimente speciale, la care sunt aşteptate cât mai multe persoane.

Astfel, Primăria Municipiului Iaşi a început deja organizarea acestor manifestări dedicate celor 165 de ani de la importantul eveniment, ele fiind aprobate în ultima şedinţă de Consiliul Local.

Manifestările organizate cu ocazia zilei de 24 ianuarie 2024 vor avea loc în Piaţa Unirii şi vor debuta cu o slujbă de Te Deum oficiată de ierarhi, preoţi şi diaconi ai Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi ai Episcopiei Romano-Catolice de laşi, serviciul religios fiind urmat de discursurile oficialităților privind semnificaţia zilei de 24 ianuarie.

Programul va continua cu depunerea de coroane, jerbe şi buchete de flori la ansamblul statuar al domnitorului Alexandru loan Cuza, urmând apoi defilarea detaşamentelor militare.

Punctul culminant al zilei va fi marcat de intonarea Imnului Principatelor Române, Hora Unirii, şi prinderea în hora populară a participanţilor la eveniment, tot în Piaţa Unirii.

Înaintea și după aceste manifestări va avea loc un concert de muzică populară cu genericul „Noi suntem români!”, iar la finalul evenimentului va avea loc și tradiționala masă populară, la care vor fi servite plăcinte, vin fiert şi ceai cald.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/01/10/municipiul-suceava-buget-de-890-de-milioane-de-lei/

comments

comments