full screen background image

Festivalul „Zi-le de Watra”, la Vatra Dornei

Organizația Tinerilor Dorneni (OTD) desfășoară, în perioada 31 august – 3 septembrie 2023, cea de-a treia ediție a festivalului „Zi-le de Watra”. Locația aleasă pentru activitățile din acest an este Parcul Central din Vatra Dornei, inima orașului, spațiul unde, acum doi ani, a luat naștere evenimentul.

Festivalul se prezintă în fața localnicilor și a tuturor celor care doresc să ia parte la acesta, prin dinamism, originalitate și culoare. Astfel, fiecare categorie de vârstă poate să se simtă inclusă și atrasă de spiritul viu al copilăriei și tinereții. Printre atracțiile din acest an se numără proiecția de film în aer liber, competiții sportive, precum Exathlon, Treasure hunt și Color Run, ateliere și jocuri diverse, seară de Folk și reprezentații artistice.

Atmosfera, în a doua zi de festival, va fi întreținută de trupa Semnal M, care va susține un concert pentru toți cei prezenți la festival. Muzica nu se oprește nici în a treia zi, când playlist-ul pregătit pentru participanți va aduce „Discoteca de altădată” în Parcul Municipal.

De asemenea, o premieră a acestei ediții o reprezintă colaborarea cu Clubul Copiilor Vatra Dornei, care, în perioada 31 august – 1 septembrie, organizează Festivalul Național de interpretare vocal-instrumentală a muzicii ușoare pentru copii și adolescenți MUZRITM, dar și cu echipa Canicross Vatra Dornei, care, pe 3 septembrie, lansează dornenilor și tuturor iubitorilor de animale și mișcare invitația de a participa, alături de câinii lor, la o cursă cu obstacole. Toate cele trei evenimente vor prinde viață în aceeași locație și în aceeași perioadă, oferind o experiență completă și captivantă.

Această ediție a festivalului „Zi-le de Watra” reprezintă un răspuns entuziast la dorința de divertisment, relaxare și deconectare de la rutina zilnică, atât a locuitorilor din Bazinul Dornelor, cât și a vizitatorilor și turiștilor, care sunt invitați să se alăture inițiativei tinerilor dorneni.

Evenimentul se află la a treia ediție, primele două, desfășurate în anii precedenți, conturând traseul de urmat în realizarea programului, a decorului și a facilităților din prezent. Numărul mare de participanți și feedback-ul exprimat reprezintă un aspect important care a determinat continuitatea și dezvoltarea festivalului „Zi-le de Watra”.

Accesul la festival este gratuit, cu precizarea că pentru anumite activități și servicii suplimentare vor fi percepute taxe modice.

Mai multe detalii, inclusiv programul complet și informații despre activități, pot fi găsite pe pagina Organizației Tinerilor Dorneni.

 

comments

comments