full screen background image

USV Iași, prezentă la cel mai mare târg de agricultură din țară

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași) va participa la FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești. Acesta este organizat la Slobozia, Ialomița, în perioada 31 august – 3 septembrie 2023. Târgiul își propune să aducă în prim-plan importanța și valoarea lanțului alimentar. Organizat de FarmForum şi FAPPR – Mândru că sunt fermier, târgul a apărut din nevoia fermierilor de a schimba percepția consumatorilor privind modul în care se face agricultură în România.

USV Iași, prezentă cu un stand expozițional

USV Iași va fi prezentă cu stand expozițional pentru a aduce în atenția participanților oferta educațională existentă la nivel academic. Totodată, vor fi prezentate rezultate ale cercetărilor, dar și posibilități de colaborare cu parteneri din agribusiness în cadrul proiectelor de inovare în materie de agricultură, alimentație și mediu. Menţionăm că Universitatea  participă şi cu studenți implicați în mod direct în derularea unor activităţi din cadrul acestui eveniment.

„FarmConect România – Târgul Agriculturii Românești este locul care conectează consumatorii cu producătorii, oferindu-le șansa de a interacționa, de a pune întrebări și de a descoperi cum se produc alimentele, direct de la sursă. Profesioniștii din toate domeniile agriculturii vor fi prezenți la târg, iar vizitatorii vor avea ocazia să descopere diversitatea și multitudinea de produse. În acest context, participarea USV Iași este mai mult decât oportună deoarece ne dorim să reliefăm serviciile de cercetare pe care le putem oferi datorită logisticii și infrastructurii existente atât la nivelul facultăților cât și în cadrul Institutului de Cercetări pentru Agricultură și Mediu – ICAM. Ne mai dorim să subliniem faptul că inovarea, crearea de noi tehnologii atât de necesare în acest domeniu nu pot fi posibile fără educație, cunoaștere și învățământ de calitate, toate regăsite în oferta educațională a USV Iași ”, a declarat prof. univ. dr. Denis Țopa, decanul Facultății de Agricultură Iași.

Târgul are rolul de a conecta fermierii cu companii din industrie, de a facilita schimbul de informații, cunoștințe și experiențe relevante legate de bune practici și de folosirea celor mai moderne și performante tehnologii în agricultură.

Citește și: https://vivafm.ro/2023/06/22/peste-1500-locuri-la-admiterea-din-iulie-la-usv-iasi/

Puteți vizita și: https://iuls.ro/evenimente/

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza