full screen background image

PRI: Charles şi Diana divorţează (1996)

Pe repede înapoi (PRI) – Viața la Casa Regală britanică nu a fost niciodată simplă sau lipsită de griji și de acest lucru ne vom convinge în cele ce urmează.
Asta deoarece, pe 28 august 1996, prințul CHARLES și prințesa DIANA divorțau, după 15 ani agitați de căsnicie.

De fapt, în ultimii 4 ani, ei au trăit separați, dar mereu în atenția ziarelor de scandal, care au simțit subiectul gras care li se oferea pe tavă.

În special relațiile DIANEI au fost cele mediatizate intens, agitând puternic apele la Palatul Buckingham, dar la fel de adevărat este că nici CHARLES nu a fost menajat.

Datorită informațiilor furnizate cu dărnicie de către prieteni și apropiați, s-a ajuns la situația în care opinia publică a oscilat aproape zilnic între motivele pentru care cei 2 au decis să pună capăt mariajului.

Pe 28 august 1996 divorțul se finaliza printr-o hotărâre judecătorească de acordare a 17 milioane de lire sterline DIANEI, cu condiția să nu ofere amănunte presei.

Ea își pierdea titlul de Alteță Regală, dar rămânea membră a Familiei Regale, fiind mama a 2 pretendenți, în ordinea succesiunii, la tron.

Era vorba despre copiii HARRY și WILLIAM, cu vârste de 12, respectiv 14 ani.

Deși nimeni nu își imagina atunci, divorțul de la vârful Casei Regale britanice avea să fie o ultima etapă în viața DIANEI: peste exact un an ea deceda într-un accident de mașină, la Paris.

Bogdan Diaconiţa

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza