full screen background image

Copil de doi ani la spital, după ce a înghițit o capsulă de detergent

O fetiță în vârstă de 2 ani, din localitatea Tudora, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a înghițit, accidental, o capsulă de detergent lichid. S-a întâmplat ​miercuri seara. Mama micuței a sunat după ajutor la 112.
La caz a ajuns echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, care a constatat că fetiță era conștientă și a transportat-o la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.
Potrivit ISU Botoșani, numărul copiilor care ajung la spital în urma accidentelor casnice se menține ridicat.
Numai anul trecut 700 de copii au ajuns la Spitalul de Pediatrie cu arsuri sau opăriri, intoxicații sau otrăviri, înghițire corpi străini sau traumatisme.
Foarte mulți au până în 5 ani, sunt din familii cu situație materială precară, cu probleme sociale, cu părinți plecați la muncă în străinătate și care trăiesc în zone izolate.

‼️ Copiii sunt foarte curioși și imprevizibili și, încă de mici, vor să experimenteze lucruri noi. De aceea este foarte important ca aceștia să fie supravegheați în permanență, mai ales în primii ani de viață, când au tendința de a duce la gură sau nas toate obiectele pe care le găsesc.

Pentru a preveni altfel de situații, ISU Botoșani vă recomandă:

▪️Păstrați substanțele toxice ( agenții de înălbire, detergenții de rufe sau vase, produsele pentru toaletă sau pentru desfundarea țevilor, substanțele pentru curățat mobila și alți produși de curățare, insecticidele etc) doar în ambalajele originale și depozitează-le în locuri inaccesibile copiilor (magazii sau dulapuri încuiate).
▪️Nu lăsați la îndemâna copiilor medicamente și nu le spuneți că sunt “bomboane” sau “dulceață”.

Vă recomandăm să citiți și:

Conferință de presă protest în fața Maternității Mavromati!

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza