full screen background image

Botoșăneni invitați la FIC- cel mai important eveniment cultural al anului

Din data de 17 august 2023, în Centrul Istoric va debuta cea de-a II-a ediție a Festivalului Instituțiilor de Cultură (FIC).
Evenimentul va aduce pe scenă acte culturale de calitate, din care cel mai așteptat moment va fi recitalul pianistului Richard Clayderman.
Pe data de 17 august, începând de la ora 19:00, Teatrul pentru Copii și Tineret Vasilache va prezenta spectacolul „Soacra cu trei nurori”, urmat de Teatrul Mihai Eminescu, ce va aduce în atenția audienței, începând cu ora 21:00, „Noaptea unui vis de vară”.

Ziua de 18 august

va fi dedicată Filarmonicii de Stat George Enescu. Începând cu ora 19:00, tot în Centrul Istoric, BACCARA, grupurile vocale BRIO SONORES și DIMMAS, AMADEUS, soprana Operei Naționale din Iași – ANA MARIA DONOSE, tenorul EUSEBIU HUȚAN și tenorul Operei Naționale din Cluj – FLORIN ESTEFAN vor fi invitații orchestrei Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorilor ALEXANDRU ILIE și XENTI RUNCEANU.
Momentul cel mai așteptat al serii va fi recitalul invitatului special, RICHARD CLAYDERMAN!
Atmosfera va fi întreținută de THE SKY BALLET, SUPERCHILL (percuție), GIANCARLO PALENA (bandoneon) și OVIDIU LUP (pian).

Accesul publicului va începe de la ora 18:30.

În ultima zi a FIC, pe 19 august, de la ora 15:00, la Cinematograf Unirea, Teatrul „Mihai Eminescu” va oferi proiecția „Amintiri din copilărie”.

„Anul trecut, la prima ediție a FIC, botoșănenii au ales să ne fie alături în număr copleșitor și ne-am bucurat împreună de momente artistice de înaltă calitate. Adresez invitația și în acest an și așteptăm consumatorii de cultură și muzică bună să ni se alăture la cea de-a II-a ediție a acestui festival care a devenit, în doar două ediții, eveniment – emblemă al municipiului Botoșani”, a susținut primarul Cosmin Andrei.
Accesul la FIC se va face pe bază de invitații oferite gratuit, ce se pot procura la sediul Filarmonicii de Stat George Enescu, începând cu data de 10 august 2023, de la ora 12:00, în limita locurilor disponibile.

Vă recomandăm să citiți și:

“Atelierele Verii” organizate de PSD Botoșani au debutat în comuna Dersca

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza