full screen background image

PRI: Un nou secret revelat la Fatima (2000)

Pe repede înapoi (PRI) – Astăzi ajungem pe repede înapoi la începutul secolului, mai exact pe 26 iunie 2000, pentru a rememora un fapt cu conotații care depășesc lumea religioasă, cea vizată în primul rând.

Atunci, Vaticanul făcea public cel de-al treilea secret revelat de Fecioara MARIA celor 3 copii păstori în localitatea portugheză Fatima.

Potrivit interpretărilor catolice oficiale, în 1917 Fecioara MARIA și-a făcut apariția în fața a 3 copii, cu vârste între 7 și 11 ani, cărora le-a făcut o serie de profeții referitoare la viitorul omenirii.

Textele acestor previziuni au fost scrise de unul dintre copii și deschise zeci de ani mai târziu.

Primul secret de la Fatima se referea la existența iadului, prezentat ca o mare de foc în care ard păcătoșii, iar al doilea secret anunța declanșarea celui de-al doilea război mondial, în cazul în care oamenii nu vor înceta să-l ofenseze pe Dumnezeu.

De precizat că acest al doilea secret a fost făcut public abia în anul 1941, când cel de-al doilea război mondial începuse deja.

Revenind în zilele noastre, pe 26 iunie 2000, cel de-al treilea secret pe care Biserica Catolică îl atribuie Fecioarei MARIA era, în sfârșit, făcut public: tentativa de asasinat asupra Papei IOAN PAUL AL II–LEA, care într-adevăr s-a produs în 1981, suveranul pontif supraviețuind.

Totuși, așa cum se întâmplă de obicei în cazul unor subiecte cu largă audiență, au apărut numeroase teorii ale conspirației potrivit cărora cel de-al treilea secret nu a fost dezvăluit în totalitate.

Ultimii ani au adus o proliferare a numărului de articole, cărți și filme care prezintă mai multe versiuni ale secretului final, cum ar fi declanșarea unui nou război de proporții, un mare cataclism, venirea civilizațiilor extraterestre sau chiar dispariția religiilor.

Evident, aceste ipoteze vor continua fără a putea fi demonstrate, predicțiile de la Fatima fiind ceea ce numim un veșnic subiect de discuție.

Bogdan Diaconiţa

comments

comments