full screen background image

Premiul Național de Poezie “Mihai Eminescu- Opus Primum” a fost decernat

Ca în fiecare an, și astăzi, în Bisericuţa familiei Eminovici din incinta Memorialului Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”, a fost oficiat un Te Deum în meemoria poetului național Mihai Eminescu. 

Slujba de comemorare a fost oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu protopopul de Botoşani, Petru Fercal, în prezența preşedintelui Consiliului Judeţean, Doina Federovici, subprefectului Elena-Paula Cojocariu-Berenţan, directorului Direcţiei pentru Cultură, Dănuţ Huţu, precum şi a numeroşi oameni cultură.

Pentru a marca 134 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu, la Ipotești au avut loc mai multe acțiuni culturale.

Menționăm Festivalul de debut inițiat, în acest an, de Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” , ateliere, mese rotunde,  Colocvii, expoziții, Te Deum, depuneri de flori și spectacole.

Joi, a fost decernat Premiul Naţional de Poezie Mihai Eminescu- Opus Primum,.

Laureatul ediției din acest an, a XXV-a, este Mihnea Bîlici. Pentru acest premiu au fost trimise 33 de volume, iar juriul, format din Al. Cistelecan, Mircea A. Diaconu, Alex Goldiș, Mihai Iovănel, Andreea Pop, Adriana Stan și Andrei Terian, a nominalizat 5 dintre poeții debutanți: Alexandru Adam, Raluca Boantă, Mihnea Bîlici, Radu Demetriades și Nora Ugron.

Ceremonia de acordare a avut loc astăzi, la Memorialul Ipotești, unde s-au desfășurat mai multe evenimente culturale.

Vă recomandăm să citiți și:

Ograda cu ii și sânziene la Complexul Muzeal Botoșani

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza