full screen background image

Primăria Mihai Eminescu verifică legalitatea construcțiilor de pe raza comunei

Primăria comunei Mihai Eminescu aduce la cunoștința  persoanelor fizice și juridice care au construit pe raza teritorială a Comunei Mihai Eminescu, că începând cu  ziua de miercuri, 21 iunie a acestui an, Primăria, prin compartimentele de specialitate, va efectua inspecții fiscale (în cazul persoanelor juridice)  și verificări asupra stadiului de execuție al lucrărilor și existența documentelor prevăzute de lege, respectiv Certificat de urbanism, autorizație construcție, proces verbal de recepție.

Verificările sus-menționate se vor efectua începând cu localitatea Cătămarești-Deal, străzile Ghioceilor, Violetelor și Liliacului ( după calea – ferată) în zilele de miercuri – vineri, intervalul orar 09:00 – 16:00.

În acest sens se va verifica modul de declarare, stabilire și achitare a obligațiilor fiscale către bugetul local în urma corelării datelor din evidența contabilă a societăților cu datele înscrise în declarațiile fiscale și se va verifica dacă   informațiile din decizia de impunere  corespund cu suprafețele construite în realitate.

Contravenţiile constatate cu ocazia verificării, săvârşite de persoanele fizice sau juridice, se sancţionează conform prevederilor Legii 50/1991 privind autorizarea executarii lucrărilor de construcții, a Codului fiscal precum si in baza Hotărârii Consiliului Local nr. 203/14.12.2022 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale, a taxelor speciale și a taxelor asimilate acestora precum și amenzile aplicabile în comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani, pentru anul 2023.

Vă recomandăm să citiți și:

Laureații Premiilor Eminescu “Teiul de Aur” și “Teiul de Argint”, ediția 2023

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza