full screen background image

De ziua lor, copiii au dat viață orașului

Un oraș vesel, colorat și plin de viață! Așa a fost, Botoșaniul, pe 1 iunie, ziua în care toți copiii sunt fericiți și sărbătoresc copilăria.

Cu părinți, bunici și frați, cei mici au ieșit din case și s-au bucurat de surprizele pe care autoritățile autoritățile locale le-au pus la cale special pentru ei.

După ce s-au plimbat două zile cu Autobuzul Magic și au descoperit personaje din povesti, astăzi au avut misiuni speciale: au fost, pe rând, polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontiera, au testat tehnica instituțiilor MAI, s-au împrietenit cu cânii polițiști, s-au fotografiat cu pompierul SAM și s-au plimbat cu autoșenilata.

Au desenat pe asfalt, au jucat șah pe tabla gigant inaugurată, astăzi, în Parc, au participat la concursuri cu trasee aplicative și premii, au testat mașinile care întrețin curățenia orașului, au învățat despre mediu  și au fost afaceriști. Au vândut limonadă, bijuterii, hăinuțe și jucării. Confetti, baloane, expoziții, concursuri, spectacole de teatru, producții cinematografice cu acces gratuit, ateliere, flash-mob cu școală de dans și o paradă a personajelor de poveste .

70 de actori și voluntari au animat Pietonalul Unirii și Parcul Mihai Eminescu, acolo unde Foișorul central a devenit „Cetatea de scaun” a domnitorului Ștefan cel Mare, care a ridica în rang de cavaleri, prinți și prințese toți copiii care au intrat în poveste.

Tot în Parc, actorii Teatrului pentru copii  Vasilache au jucat spectacolul “Păcală”.

Vă recomandăm să citiți și:

Acces gratuit pentru copii la Muzeul Județean Botoșani

comments

comments