full screen background image

Dan Șlincu: „Autostrada A7 începe să prindă contur de la un capăt la celălalt”

La guvernare, PSD a promovat o politică susținută de investiții în domeniul infrastructurii: A7 și A8 proiecte strategice. Autostrada „Moldovei” A7 are aproape 450 km de la Ploiești (Dumbrava/A3) și până la Siret, la granița cu Ucraina.

Autostrada Moldovei A7, începe să se contureze. Toate loturile, de la Ploiești și până la Pașcani sunt contractate, unele sunt decopertate în întregime și sunt porțiuni unde s-au turnat primii kilometri de asfalt, cum sunt loturile Buzău-Focșani. Tot pe această porțiune, de la Buzău la Pașcani unde lucrează o companie românescă pe 10 loturi din 13 câte sunt în total, pe o distanță de 250 de km, sunt șanse mari de a se finaliza unele tronsoane chiar înainte de termen. Este important ca această investiție să fie gata cât mai repede, astfel încât județul Botoșani și regiunea de Nord-Est a țării să beneficieze de o dezvoltare a conexiunilor rutiere cu restul regiunilor din țară, dar în special cu București. Totodată, construirea autostrăzii A7 alături de autostrada A8 va duce la  fluidizarea traficului, optimizarea fluxului de transport, eliminarea blocajelor rutiere și reducerea accidentelor. Lucrurile au început să se miște și în domeniul infrastucturii rutiere din zona de Nord-Est”, a declarat deputatul PSD Dan Șlincu.

Investițiile rămân singurul motor de mare tracțiune care să susțină și să propulseze economia. De aceea PSD este absolut determinat să atragă și să utilizeze toate fondurile europene accesibile și să susțină în continuare investițiile.

Infrastructura rutieră este cel mai important obiectiv de dezvoltare a județului Botoșani și a întregii regiuni de Nord-Est, iar parlamentarii PSD Botoșani împreună cu administrația locală, președintele Consiliului Județean și primarul municipiului Botoșani oferă sprijinul și întreaga deschidere pentru finalizarea proiectelor strategice regionale și de legătură cu celelalte regiuni ale țării.

Vă recomandăm să citiți și:

1.334 de botoșăneni au aplicat pentru programul Casa Verde Fotovoltaice

comments

comments