full screen background image

Mobilitate Erasmus+ ,,Yes, I can: Special Needs Students and Inclusive Education “- Școala Gimnazială Nr.11, Botoșani

În perioada 16-21 mai 2023, o echipă formată din 5 cadre didactice de la Școala Gimnazială Nr. 11 Botoșani a participat la cursul de formare organizat de către Primera Courses, în Ljubljana, Slovenia.
Activitățile s-au derulat în cadrul mobilității grupului Erasmus+ ”Yes, I can: Special Needs Students and Inclusive Education” (Ljubljana, Slovenia, 15 – 20.05.2023) din cadrul proiectului cu numărul de referință 2022-1-RO01-KA121-SCH000056600.
Prima activitate alături de formatori și profesori din Estonia, Italia, Letonia și Ungaria a avut loc într-o atmosferă de lucru interactivă.
“Astfel, ne-am făcut cunoscute preocupările pentru a integra elevii cu nevoi speciale de educație în învățământul de masă. Indiferent de țara de proveniență, am fost cu toții de acord că demersul de integrare și susținere a acestor copii necesită în permanență adaptări și îmbunătățiri.” au declarat cadrele didactice.
Ziua s-a încheiat cu un tur al orașului, prilej de a admira frumoasa capitală a Sloveniei.
Pe parcursul celor 5 zile a​ctivitățile de învățare au fost dedicate : cunoașterii sistemului școlar sloven și  înțelegerii modului de a crea un mediu școlar incluziv și de a planifica lecții incluzive.
De asemenea, au fost abordate : diferitele caracteristici ale nevoilor speciale; au fost analizate  în profunzime incluziunea și adaptările pentru copiii cu tulburări din spectrul autist/sindromul Asperger și s-a încercat învățarea bazată pe mișcare (pentru copiii cu nevoi speciale.)

Vă recomandăm să citiți și:

Eveniment muzical de mare clasă la Seminarul Teologic Liceal Ortodox “Sf. Gheorghe”

comments

comments