full screen background image

Festivalul Folcloric Studențesc, cu participare internațională la USV Iași, are premiere remarcabile pentru comunitate

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) organizează joi și vineri, 25 și 26 mai, de la ora 18:00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”, cea de a șasea ediție a Festivalului Folcloric Studențesc cu participare internațională „Așa-i viața omului”. Ediția din acest an va debuta, în premieră cu o paradă a portului popular a tuturor ansamblurilor prezente la Festival, printre care amintim și pe cele ale comunităților studenților străini. Concret, este vorba despre parada celor 13 ansambluri care va începe la ora 16:00 și va avea ca traseu Casa de Cultură a Studenților, Parcul Copou, Parcul Expoziției, USV Iași.

În ediția acestui an, Festivalul reunește ansambluri care promovează tinerele valori din diferite țări precum Grecia, Israel și Franța, dar și din zone ale României precum Moldova, Bucovina și Muntenia. 

Spectacolele din cele două zile vor fi susținute de: Ansamblul Folcloric „Doina Carpaților” Iași,  Ansamblul Folcloric Studentesc „Bucur” USAMV București, Ansamblul Folcloric Studențesc „Tradiţii” USAMV Cluj-Napoca, Ansamblul Folcloric „Arcanul” Suceava, Ansamblul Folcloric ,,Akademika Banat” USV, Timişoara Ansamblul Folcloric „Moldovenii din Cetate” Moșna, Ansamblul Folcloric „Trei Generații” Heleșteni, Etnophonica, Ansamblul Comunității de studenți din Grecia, Ansamblul Comunității de studenți din Israel, Ansamblul Comunităţii de studenți din Franţa, Ansamblul Comunităţii de Studenți din Țările Arabe, Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte”, Consiliul Județean Iași și Ansamblul Folcloric Studențesc „Mugurelul” USV Iași.

Universitatea noastră dorește să mențină în atenția publicului bogăția tradițiilor populare românești cu ajutorul studenților iubitori de folclor. Astfel, încurajăm ca pe perioada studenției tinerii să fie implicați în activități menite să dezvolte latura artistică, socială, dar și educativă. Ne dorim ca premierele din acest an, parada ansamblurilor și participarea studeților străini care doresc să aducă pe scenă tradițiile comunităților pe care le reprezintă să fie bine primite de public pe care-l așteptăm în număr cât mai mare, intrarea la spectacole fiind liberă ”, a precizat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activităţile sociale.

Vă recomandăm să citiți și:

La USV Iași, simpozion științific al studenților, cu premii în bani

AGRONOMIADA, competiție națională găzduită cu succes de USV Iași

comments

comments