full screen background image

Sara pe Deal Music Festival

Prima editie a acestui festival va avea loc la Botosani in incinta Amfiteatrului Cornisa  in perioada 26-27 mai 2023. Cu patru concerte in doua zile, festivalul isi propune sa aduca in fata publicului cat mai larg muzica de calitate interpretata de artisti foarte talentati, experti in domeniul lor de activitate. Festivalul va aduce mai multe genuri muzicale sofisticate, dar in acelasi timp prezentate intr-o formula foarte accesibila si placuta publicului. Genurile muzicale prezentate includ canzonete, tango-uri, romante napoletane, muzica de film, arii foarte cunoscute din opere celebre si jazz cu accente si influente folclorice in interpretarea Luizei Zan.

Vor evolua pe scena:

Ilinca & Gadjo Dilo. Ilinca Bacila este reprezentanta Romaniei la Eurovision, finalista la Vocea Romaniei. Desi la baza este o soprana cu un background clasic, vocea sa versatila ii permite   sa exceleze in orice gen muzical.

Bogdan Ota & Etnophonica. Bogdan Ota s-a alaturat unui grup de instrumentisti cheie ai Operei Romane din Iasi (concertmaestrul Radu Cotoman, prim violoncelistul Emerich Gherca, prim contrabasistul Adrian Fantana si clarinetistul Silviu Butnariu ) si impreuna aduc in atentia melomanilor csardas-uri, tango-uri, valsuri, muzica din filme celebre si lucrari contemporane.

Luiza Zan a inclus aparitia sa in cadrul festivalului Sara pe Deal in turneul de promovare a ultimului sau album, impreuna cu Luiza Zan Quintet. Solista de jazz este castigatoarea locului doi la Festivalul de Jazz din Montreux, Elvetia si a scris muzica pentru filmul “Carambol”, Circul Vesel (HBO) si Australia (HBO).

Orchestra simfonica Liber Artis din Iasi va incheia festivalul cu muzica de film, lucrari clasice si invitati speciali: soprana Noemi Onucu si mezzosoprana Adelina Cociobanu. Noemi Onucu  este castigatoarea la doar 16 ani a prestigiosului Concorso Internazionale di Canto Lirico “Giulio Neri” (Siena, Italia, editia 2023). Adelina Cociobanu este castigatoarea Marelui Premiu al Concursului International “Remember Enescu” (editia 2021).

 

Organizatorul festivalului este Asociatia Culturala “Bogdan Ota”, cu sprijinul Cornisa Aquapark  & Sports, un partener dedicat promovarii artei si culturii romanesti.

 

Biletele sunt puse in vanzare in reteaua iabilet.ro si la casieria Cinema Unirea. Telefon rezervari 0751.768.477

comments

comments