full screen background image

Peste 400 de studenți, la cea mai amplă competiție studențească

Între 11 și 14 mai, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va fi gazda celei mai importante competiții profesionale și sportive adresată studenților din universitățile de profil din țară și străinătate, AGRONOMIADA 2023, ediția a XXXIII-a.

Competiție de tradiție a studenților din universitățile agronomice din țară, ce datează încă din anii ’70, AGRONOMIADA este un concurs studențesc menit să asigure consolidarea legăturilor de colaborare și prietenie dintre studenții universităților similare din țară pentru promovarea ideii de performanță, stimularea cercetării și a calităților sportive în rândul studenților.

AGRONOMIADA se desfășoară prin rotație, într-unul din cele cinci centre universitare de învățământ agronomic – București, Iași, Cluj, Timișoara și Craiova. Începând cu ediția din 2014, care a avut loc la Iași, s-au alăturat și studenții Universității Agrare de Stat a Moldovei, actualmente Universitatea Tehnică a Moldovei. 

Concursul profesional-științific și sportiv AGRONOMIADA revine la Iași, și se va desfășura în perioada 11 – 14 mai. La această ediție sunt propuse 18 discipline profesionale și cinci competiții sportive, unde vor concura peste 400 studenți din țară și străinătate”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorectorul cu activitățile sociale. 

Scopul concursului este încurajarea spiritului de competiție, de fair-play, a sportivității în rândul studenților și crearea unui mediu propice întrecerilor academice. Probele profesional-științifice vor avea și o componentă practică scopul fiind conectarea studenților la realitățile viitoarelor profesii din domeniile agronomice, ale industriei alimentare și medical-veterinare.

Vor participa toate universitățile agronomice și de științele vieții din țară (Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea de Științele Vieții din Timișoara, Facultățile de Agricultură și Horticultură din cadrul Universității Craiova și ale Universității Tehnice a Moldovei din Chișinău.

Vă recomandăm să citiți și:

USV Iași, locul I în topul universităților de profil

„Animal Fest”, organizat la USV Iași

comments

comments