full screen background image

Patrimoniul botoșănean în ochii elevilor: expoziție stradală

Peste 150 de imagini ale celor mai frumoase clădiri de patrimoniu din Botoșani, detalii arhitecturale și modelaje lucrate de elevi botoșăneni au fost etalate, vineri, în prima expoziție stradală de mare anvergură, amenajată chiar în fața Primăriei Municipiului Botoșani.

Lucrările au fost premiate în cadrul primei ediții a Concursului Județean de Arte Vizuale „Arhitectura locală”, organizat de Liceul de Artă Ștefan Luchian, iar vernisajul și festivitatea de premiere s-au desfășurat în același spațiu public.

Au fost prezenți elevi, cadre didactice, părinți, arhitecții din Botoșani, primarul Cosmin Andrei, Inspectorul Școlar General Bogdan Suruciuc, inspectorul școlar general adjunct Cristina Bălăucă,  inspectori din cadrul IȘJ precum și reprezentanți ai sponsorilor.

Galeria de artă în aer liber va fi completată cu un proiect inedit pentru Botoșani. Una dintre cele mai reprezentative clădiri din centrul orașului va deveni, în această seară scena “Serii Proiecțiilor Digitale”.

De la ora 21.00 , în premieră în municipiul Botoșani, organizatorii vor oferi botoșănenilor un spectacol de video mapping – eveniment în care fațada Primăriei va fi animată de proiecții luminoase.

Profesorul lector universitar doctor Cozlac Andrei de la UNAGE Iași a oferit, astfel, elevilor de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani, oportunitatea de a experimenta noi forme de proiecte artistice.

Proiectul artistic este inițiat de profesorii Păpădie Beatrice- Cătălina, Agavriloae Raluca și Agavriloae Alexandru, Alupoaie Diana și Alupoaie Andrei, Ciobanu Cristina, Munteanu Alina și Șurghin Elena.

Evenimentele proiectului ”ARHITECTURA LOCALĂ”! sunt organizate de Catedra de Arte Plastice de la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” în parteneriat cu Primăria Municipiului Botoșani, Teatrul Municipal Matei Vișniec Suceava, Inspectoratul Școlar al Județului Botoșani, Muzeul Județean, Școala Populară de Artă, Ministerul Culturii Direcția Județeană de Cultură, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, Ordinul Arhitecților din România și Asociația Scut Botoșănean.

Vă recomandăm să citiți și:

START SPRE EUROPA! – CROS POPULAR ÎN PARCUL MIHAI EMINESCU

comments

comments