full screen background image

Bandă unică de circulație pe bd. Nicolae Iorga și bd. Primăverii

Poliția Rutieră a avizat propunerea Comisiei de Circulație a Municipiului Iași privind realizarea unei benzi unice pentru mijloacele de transport în comun pe bd. Nicolae Iorga și bd. Primăverii, de la intersecția bd. Nicolae Iorga cu șos. Națională până la intersecția bd. Primăverii cu Calea Chișinăului.

Noua bandă unică este amenajată după succesul înregistrat de banda creată pe șos. Nicolina, între Podu Roș și rond TehnopolIS, care a dus la reducerea considerabilă a timpului petrecut de călători în autobuze și tramvaie pe acest tronson, în special la orele de vârf”, arată reprezentanții Primăriei Iași. 

Culoarul unic nou înființat va fi destinat mijloacelor de transport în comun (autobuze și tramvaie) și va fi delimitat de celelalte benzi de circulație prin popici. Montarea acestora este făcută de Servicii Publice SA și a început pe bd. Nicolae Iorga dinspre intersecția cu șos. Națională. Lângă elementele de separare a culoarului unic, spre a doua bandă de circulație a ambelor sensuri de mers, se va aplica și marcaj rutier de tip E (linie continuă simplă).

Tot Servicii Publice SA va monta diversele indicatoare rutiere prevăzute de lege, iar Citadin SA va face marcajele aferente.

La intrarea pe culoarul unic va fi aplicată semnalizarea rutieră verticală corespunzătoare, mai exact indicatoarele Bandă rezervată circulației autovehiculelor de transport public de persoane și Drum obligatoriu pentru categoria de vehicule.

Vă recomandăm să citiți și:

Portal de Open Data la Primăria Iaşi

Medalia de aur pentru Iași, la cea mai mare competiție de branding din Europa

Ieșean, pilot pe avioane de linie la 22 de ani

comments

comments