full screen background image

Liceul cu Program Sportiv Botoșani, locul I pe țară la competiția organizată de Ministerul Educației

Un weekend plin de medalii pentru elevii Liceului cu Program Sportiv Botoșani!

Municipiul Pitești a fost gazda etapei naționale a Campionatului Național Școlar, lupte greco-romane, competiție organizată în perioada 25 – 26 martie 2023 de Ministerul Educației și dedicată liceelor cu program sportiv și cluburilor sportive școlare din țară. Cu un total de 10 medalii, din care 3 de aur (Ghețău Alexandru, Olariu Alin, Huțanu Aleksei), 1 de argint (Lekner Emanuel) și 6 de bronz (Cotor Giorgio, Luca Narcis, Forcoș Alexandru, Țăpoi Alexandru, Ștefan Alin, Lupașcu Roberto), Liceul cu Program Sportiv Botoșani s-a clasat pe locul I pe țară în clasamentul unităților de învățământ cu program sportiv integrat și suplimentar.

Tot în aceeași perioadă, la Reșița, în cadrul aceleași competiții, echipa feminină de lupte libere a Liceului cu Program Sportiv Botoșani a ocupat locul al II-lea pe țară cu un total de 6 medalii, din care 2 de aur (Boicu Geanina, Pavel Geanina) și 4 de bronz (Amarandei Andreea, Ungureanu Beatrice, Zaharia Adnana, Burlacu Diana)

Weekend-ul nu se putea termina mai bine decât cu rezultatele obținute de sportivii din cadrul secției de atletism din cadrul Liceului cu Program Sportiv Botoșani!

În cadrul Campionatului Național 10 km alergare pe șosea, desfășurat la București, elevii Liceului cu Program Sportiv Botoșani au obținut un număr de 5 medalii din care 1 de aur (echipa de fete juniori I: Țicăleac Ștefania, Vainer Bianca, Amarandei Alexandra, Apostol Antonia), 3 de argint (echipele debăieți juniori I și tineret: Munteanu Albert, Pașcanu Andrei, Parasca Ștefan, Goczi Mihai; echipa de fete tineret: Țicăleac Ștefania, Vainer Bianca, Amarandei Alexandra, Apostol Antonia) și 1 medalie de bronz prin sportiva Țicăleac Ștefania.

“Deși suntem la început de an competițional aceste rezultate ne dă o mare încredere în ceea ce privește obiectivele viitoare. Mă bucur că am reușit să dovedim că suntem cei mai buni în competiția organizată de Ministerul Educației. Am încredere că vom dovedi același lucru și în competiția dedicată atletismului.
Meritul principal este al elevilor, al profesorilor care îi pregătesc și, nu în ultimul rând, al familiilor care sunt alături de acești minunați copii”, a declarat Gabriel Hârtie, directorul Liceului cu Program Sportiv Botoșani.

Vă recomandăm să citiți și:

Doi comisari și un consilier de mediu reținuți pentru presupuse infracțiuni de corupție

comments

comments