full screen background image

Asistența socială promovată în liceele din Botoșani

Zilele Asistenței Sociale sunt marcate, anul acesta, la Botoșani, printr-o serie de activități în comunitate, încadrându-se în tema anului 2023 „Respectarea diversității prin acțiuni sociale comune”.

Sucursala Teritorială a Colegiului Asistenților Sociali a organizat o caravană a asistenței sociale în câteva dintre instituțiile de învățământ din județ.

Inițiată în scopul promovării profesiei, acțiunea este adresată în special tinerilor din învățământul preuniversitar, care au nevoie de sprijin pentru orientarea în carieră.

Daniel Hliban, președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali din România- Sucursala Botoșani:

Elevii află despre necesitatea existenței asistentului social cât mai aproape de problemele comunităților locale, care sunt situațiile de risc și cum pot fi prevenite și, în plus, sunt îndrumați să facă voluntariat, pentru a-și descoperi vocația.

Orele de asistență socială s-au derulat, până acum, la Liceul „Alexandru cel Bun” dar și la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani.

În zilele următoare caravana va poposi și la liceele din Vorona și Dorohoi.

 Ziua Mondială a Asistenței Sociale

Ziua Mondială a Asistenței Sociale este sărbătorită în fiecare an, în ziua de 21 martie.

Tema din acest an este „Respectarea diversității prin acțiuni sociale comune”. Ea provine din ”Carta Poporului Pentru o Nouă Lume Socio-Ecologică” (https://newecosocialworld.com/the-peoples-charter-for-an…/), care face apel la acțiuni locale ce vor duce la o transformare socială incluzivă. În calitate de asistenți sociali, respectăm și prețuim diversitatea oamenilor, a culturilor și perspectivelor care ne îmbogățesc profesia și societatea. De asemenea, trebuie să lucrăm împreună cu toți actorii sociali interesați, pentru a atinge obiectivele comune ale unei lumi durabile, în care toți oamenii pot trăi în securitate și pace.

Vă recomandăm să citiți și:

“Eroinele” lui Andrei Măjeri au strâns aplauze și în Capitală

comments

comments