full screen background image

„Planeta azi și mâine”, concurs destinat elevilor din Iași

Asociația ACVO și ApaVital organizează o nouă ediție a concursului „Planeta azi și mâine”, scopul acțiunii fiind de a afla viziunea copiilor despre felul în care ar trebui să arate Pământul pentru a asigura un viitor adecvat tinerelor generații. Anul acesta vor putea participa toți elevii din clasele a IV-a din județul Iași, competiția fiind între clase. 

Fiecare clasă, sub îndrumarea învățătorului sau a coordonatorului de proiecte, va trebui să realizeze o machetă care să reflecte modul în care elevii acelei clase văd planeta acum și o altă machetă care să reflecte felul în care și-ar dori să arate în viitor.  Machetele vor fi însoțite de un film de 30-90 de secunde în care elevii să explice cum au realizat machetele și care este mesajul pe care doresc să îl transmită prin intermediul acestora. Cadrele didactice și  elevii trebuie să țină cont de tema concursului: viziunea tinerelor generații asupra viitorului planetei sufocate acum de consumul exagerat de resurse.  

După trei ediții în care am lucrat cu un număr limitat de clase, am decis să facem un pas important și să ne adresăm școlilor din întregul județ. Este o acțiune frumoasă în care copiii își pot face auzite vocile, ne pot transmite cum văd ei efectele acțiunilor noastre, ale adulților, asupra mediului și unde cred ei că am putea lucra împreună pentru a le asigura un viitor curat și sănătos din acest punct de vedere. <Împreună> este cuvântul cheie aici și tocmai de aceea am propus ca elevii să lucreze în echipe, pe clase, pentru a conștientiza importanța colaborării pentru succesul oricărui proiect. Îi așteptăm în număr cât mai mare, le urăm inspirație și success!”,  dr.ing. Mihail Doruș, Președintele Asociației ACVO

Înscrierea claselor, realizarea și transmiterea machetelor și a filmelor vor avea loc în perioada 20 martie – 12 mai, iar câștigătorii vor fi anunțați pe data de 19 mai. Vor fi acordate premii I, II și III claselor care obțin cele mai bune punctaje, iar festivitatea de premiere va avea loc în grădina Palas, pe data de 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului.  Regulamentul de concurs este publicat pe paginile de facebok ale Asociației ACVO și companiei ApaVital. 

Proiectul „Planeta azi și mâine” face parte dintre acțiunile ACVO dedicate mediului înconjurător. Primele trei ediții ale competiției au avut la Pașcani, în anii 2019 și 2022,  și la Erbiceni și Mădârjac, în anul 2021, atunci când, fiind imposibil lucrul în echipă din cauza pandemiei, elevii au realizat desene individual.  

Vă recomandăm să citiți și:

USV Iași va primi peste 1,9 milioane lei din Fondul de Dezvoltare Instituțională

În iulie, capitala tenISului este la Iași

comments

comments