full screen background image

Atenţionare privind incendiile provocate de folosirea focului deschis

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamţ atrage atenția în legătură cu incendiile provocate de folosirea focului deschis, lăsat nesupravegheat, pentru igienizarea terenurilor.

Astfel de intervenții ale pompierilor sunt extrem de dificile, deoarece autospecialele nu pot ajunge la focarele de incendiu din cauza lipsei căilor de acces, nu există surse de alimentare cu apă și suprafețele care ard sunt foarte mari.

Pompierii avertizează că, în unele cazuri, cetăţenii ard miriştile sau vegetaţia uscată fără a asigura supravegherea și măsurile de apărare, în condiţii de vânt sau amplasând grămezile ce urmează a fi distruse în apropierea şurilor, adăposturilor de animale sau furajelor, ceea ce duce la propagarea rapidă a focului la gospodării.

ISU solicită Primăriilor ca – prin toate pârghiile legale de care dispun – “să conştientizeze şi să determine populaţia să se comporte şi să acţioneze în spirit civic”.

Potrivit legislației, arderea necontrolată a miriştilor se sancţionează cu amendă de la o mie la 2.500 lei.

În cazurile grave, APIA poate aplica o sancțiune suplimentară – și anume neacordarea subvenţiei agricole pentru parcelele de teren afectate.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2023/03/16/investitie-de-asigurare-a-apei-potabile-in-roman/

comments

comments