full screen background image

Ministrul Petre Daea a adus „Caravana cunoașterii în agricultură” la Botoșani

Fermierii din județele Botoșani, Suceava și Iași, au participat, joi,  la o conferință regională susținută de Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, și găzduită de Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani și Lucian Trufin, adjunctul Comisiei pentru Agricultură din Senatul României.

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani:

 

Ministrul a venit însoțit de reprezentanți ai Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală, împreună cu care a promovat oportunitățile de finanțare prin Planul Național Strategic (PNS) 2023-2027, în cadrul campaniei „Caravana cunoașterii în agricultură”, în care a furnizat informațiile necesare pentru accesarea fondurilor europene pentru tinerii fermieri, pentru dezvoltarea fermelor și unităților de procesare, care pun accentul pe performanță. De asemenea, au fost prezentate liniile de finanțare accesibile pentru grupurile de acțiune locală și unitățile administrativ-teritoriale, care pot obține fonduri pentru infrastructură, inovare sau dezvoltarea teritoriului.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea:

Sesiunea de prezentare a fost urmată de o dezbatere interactivă, în cadrul căreia potențialii beneficiari au ridicat diverse probleme cu care se confruntă în accesarea fondurilor și au primit răspunsuri și îndrumări din partea specialiștilor. Între aceștia, legumicultori, pomicultori, fermieri din domeniul piscicol, procesatori ai produselor lactate, crescători de animale dar și apicultorii din regiune.
La eveniment au participat parlamentarii botoșăneni Alexandra Huțu și Dan Șlincu, prefectul Sorin Cornilă, subprefectul Paula Berențan, consilieri județeni, primari, directori și reprezentanți ai instituțiilor subordinate Ministerului, dar și producători locali.

Vă recomandăm să citiți și:

Cinema Unirea își reia activitatea cu aparatură nouă

comments

comments