full screen background image

Șase spitale din județul Neamț au fost verificate

6 spitale din județul Neamț au fost verificate de Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

În urma controalelor, au fost depistate nereguli pentru care au fost emise avertismente și 5 amenzi în cuantum de 58 mii lei.

Spitalului Județean a fost sancționat cu 50 mii lei pentru că nu a obținut autorizația de securitate la incendiu pentru secția de pediatrie și cu 2.500 lei pentru neîntreținerea în stare de funcționare a instalațiilor de detectare, semnalizare și avertizare incendiu.

Managerul ALEXANDRU FILIMON a declarat că aceste lipsuri sunt generate de fondurile financiare reduse, în condițiile în care numai sistemul pentru etajele 4 și 5 costă 450 mii lei.

ISU a amendat și Spitalul Târgu Neamț cu 5 mii lei, pentru că instalația de stingere cu hidranți interiori si exteriori nu este întreţinută permanent în stare de funcţionare și cu 500 lei pentru improvizații și defecțiuni la instalațiile electrice.

A treia unitate sanitară sancționată este Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, unde s-a aplicat o amendă de 2.500 lei pentru dezafectarea dispozitivelor de închidere automată a ușilor aferente căilor de evacuare.

Vă recomandăm să citiți și:

Echipamente noi pentru Spitalul Tg. Neamţ

În Neamț încep „Zilele Ion Creangă”

 

comments

comments