full screen background image

Cinema Unirea își reia activitatea cu aparatură nouă

După un an și jumătate, Cinematograful Unirea reia proiecțiile cinematografice, de această dată cu aparatură nouă.

De la preluarea cinematografului din administrarea RADEF (Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm), în august 2021, Primăria Municipiului Botoșani a făcut o serie de investiții care au necesitat sistarea rulării filmelor.

Din bugetul local au fost alocați 570.000 de lei pentru achiziția unui proiector cinema de ultimă generație, instalație de sunet și ecran nou pentru filme în format 3D.

Noile echipamente au fost puse în funcțiune iar cinematograful a fost redeschis de luni.

În perioada 27 februarie – 2 martie, vor rula filme pentru elevi în cadrul programului „Școala Altfel”. În fiecare zi sunt așteptați, în medie, 250 de elevi, pentru a viziona producțiile „Motanul încălțat: Ultima dorință” și „Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului”.

De vineri, 3 martie, cinematograful se redeschide publicului larg, cu producțiile „Motanul încălțat: Ultima dorință”, „Aftersun: A fost odată ca o vară”, „Alibi.com2”, „Assassin Club, liga asasinilor”, „Pil, Aventurile lui Pil”.
Investițiile în cinematograf continuă în acest an cu reabilitarea treptelor, a grupurilor sanitare și vitrina de afișaj. Vor urma intervenții și pe partea de confort din sala de cinema prin înlocuirea scaunelor și reducerea numărului de locuri de la 500 la 400.
Prețul unui bilet este 15 lei și poate fi achiziționat fizic la casa de la Cinema Unirea, sau online pe Eventbook – https://eventbook.ro/hall/cinema-unirea-botosani.
Biletele pot fi achitate și cu cardul de credit.

50 de ani de cinematografie la Botoșani

Cinematograful “Unirea” a fost inaugurat în data de 29 octombrie 1973, ora 18.00, iar filmul proiectat a fost “Despre o anume fericire”, în regia lui Mihai Constantinescu.
Pelicula a fost o producție a Casei de filme Nr. 5 dezvoltând un fir epic al romanului “Pasiuni” de Constantin Chiriță, iar din distribuție au făcut parte: Ion Caramitru, Ovidiu Iuliu Moldovan, Colea Răutu, Tamara Crețulescu, Mihai Pălădescu, Andrei Codancea, George Oancea, Mircea Constantinescu.
La premiera filmului au participat regizorul Mihai Constantinescu, actorul Colea Răutu și Cornel Cristian producător delegat.

Vă recomandăm să citiți și:

„Ștergarul – utilitate, artă, simbol”. Expoziție de tezaure țesute

comments

comments