full screen background image

Săptămâna Protecției Civile marcată cu acțiuni de informare și prevenire

În fiecare an, Ziua Protecției Civile din România este sărbătorită pe 28 februarie. Pentru marcarea acestui moment, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență organizează, la nivel național, o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventiv.
Sub sloganul „Împreună, mai pregătiți”, în perioada 25 februarie – 04 martie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani va desfășura mai multe acțiuni de informare și educare preventivă. Astfel, botoșănenii interesați se pot familiariza cu măsurile și regulile de comportare ce trebuie adoptate în cazul producerii unor situații de urgență.
Sâmbătă, 25 februarie a.c., la Teatrul de Copii și Tineret „Vasilache” din municipiul Botoșani, reacția actorilor, dar și a spectatorilor a fost testată în cadrul unui exercițiu de evacuare în cazul producerii unui incendiu.

Pompieri prezenți în biserici și zone publice aglomerate

Duminică, 26 februarie a.c., preoții care slujesc în bisericile din județ vor transmite participanților o serie de recomandări și măsuri pe care trebuie să le adopte pentru protejarea vieții și a bunurilor materiale. Activitățile se vor desfășura pentru a marca „Ziua educației preventive în lăcașurile de cult”.
Zilnic, între orele 10.00 – 12.00, de pe 25 februarie, până pe 04 martie, vor fi organizate punte de informare preventivă cu tematică de protecție civilă în Piața Centrală, Complexul Comercial „TATI” și Piața în aer liber din municipiul Botoșani, dar și în Piața Primăriei Dorohoi și Piața orașului Săveni.
În perioada 27 februarie – 03 martie, între orele 09:00 – 15:00, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Botoșani, Dorohoi, Ștefănești și  Săveni, își vor deschide porțile pentru toți cei care își doresc să afle cu ce se ocupă salvatorii militari.
Aceștia vor avea ocazia să vadă îndeaproape autospecialele folosite în misiunile operative și vor primi informații utile cu privire la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.

Activitățile se vor desfășura în aer liber, la următoarele sedii:

–         Detașamentul de Pompieri Botoșani, din strada Uzinei nr. 3
–         Detașamentul de Pompieri Dorohoi, din strada Dumbrava Roșie, nr.2;
–         Stația de Pompieri Săveni, din strada Nicolae Iorga, nr.5;
–         Garda de Intervenție Ștefănești, din strada Nicolae Iorga, nr.16.

Acțiuni de informare și educare preventivă vor fi desfășurate și în celelalte localități ale județului prin intermediul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, care vor distribui cetățenilor materiale informative din cadrul campaniilor naționale.

Vă recomandăm să citiți și:

​Exercițiu de evacuare în caz de incendiu ​la Teatrul „Vasilache” Botoșani

comments

comments