full screen background image

​Exercițiu de evacuare în caz de incendiu ​la Teatrul „Vasilache” Botoșani

Reacția actorilor, dar și a spectatorilor care au fost, astăzi, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” a fost testată în cadrul unui exercițiu de evacuare în caz de incendiu. Potrivit scenariului, mai multe elemente de decor de pe scena teatrului au luat foc în timpul spectacolului, fiind simulați toți pașii ce trebuie urmați în cazul producerii unui astfel de eveniment.

Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani:

Și pentru că cei mici învață cel mai ușor prin joacă, exercițiul s-a derulat sub forma unei piese de teatru, sub regia Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache” Botoșani, a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani și a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Botoșani.
Din distribuție au făcut parte mascotele ISU Botoșani și ale teatrului, respectiv Pompierul Sam și Vasilache, actorii, dar și câțiva copii aflați în sală.
Însoțiți de actori, copiii și părinții au ieșit din teatru în momentul în care au auzit alarma de incendiu și au așteptat pe locul de adunare întâlnirea cu pompierii militari și voluntari. Ajunse la fața locului cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, echipajele Detașamentului de Pompieri Botoșani au simulat ​​acțiuni de căutare-salvare și de stingere a incendiului.

Marius Rogojinschi, directorul Teatrului:

După încheierea exercițiului, copiii au avut ocazia să urce în autospecialele de intervenţie și au aflat cum se folosește fiecare accesoriu, în parte. Cei mai îndrăzneți au aflat cum se protejează servanţii pompieri pe timpul incendiilor cu ajutorul aparatului de respirat cu aer comprimat şi a căştii de protecţie.
Simularea de astăzi este prima dintre activitățile care vor fi de ISU Botoșani în contextul sărbătoririi Zilei Protecției Civile din România. Vă reamintim că, pentru marcarea acestui moment, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență organizează, la nivel național, o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventiv.
Sub sloganul „Împreună mai pregătiți”, în perioada 25 februarie – 04 martie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani va desfășura mai multe acțiuni de informare și educare preventivă. Astfel, botoșănenii interesați se pot familiariza cu măsurile și regulile de comportare ce trebuie adoptate în cazul producerii unor situații de urgență.
La final au primit și materiale aferente campaniilor naţionale: “RISC – Renunţă! Improvizaţiile sunt catastrofale!”, „R.I.S.C. Siguranţa nu este un joc de noroc!”, „RISC. Mai bine previi decât să nu fii!”, “Ai grijă la cea mai mare grijă:siguranța copilului tău” şi „Nu tremur la cutremur”, cu următoarele cu reguli și măsuri specifice de prevenire a situațiilor de urgență.

Vă recomandăm să citiți și:

Factorii implicați în proiectarea și execuția construcțiilor, instruiți de pompieri

comments

comments