full screen background image

Factorii implicați în proiectarea și execuția construcțiilor, instruiți de pompieri

Specialiștii Compartimentului Avizare – Autorizare din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani s-au întâlnit, astăzi, cu factorii implicați în proiectarea și execuția construcțiilor pentru a discuta despre îndeplinirea cerinței fundamentale – „securitate la incendiu”.

Este vorba de verificatori de proiecte/experți tehnici, arhitecți, ingineri, proiectanți sisteme de securitate, dar și reprezentanți ai autorităţilor publice judeţene şi locale care autorizează lucrările de construire.

Pe lângă prezentarea modificărilor aduse legislaţiei privind securitatea la incendiu, au mai fost abordate teme referitoare la neconformităţile constatate care au dus la neacordarea avizelor/autorizaţiilor de securitate la incendiu.

Participanții au manifestat interes și au fost activi la dezbateri, exprimându-și dorința de a se întâlni mai des cu pompieri, la astfel de activități.

Anul trecut, ISU Botoșani a primit peste 1.000 de solicitări pentru emitere de avize/autorizații/acorduri privind securitatea la incendiu și protecție civilă.

Mai bine de jumătate dintre solicitări au fost soluționate favorabil. Celelalte au primit adrese de neîncadrare, completare documente sau au fost respinse.

Pentru clarificarea unor aspecte sau alte informații de interes, specialiștii Compartimentului Avizare – Autorizare desfășoară activitatea de lucru cu publicul, după următorul program:

– Luni: 08:30 – 18:30

– Marţi-vineri: 08:30 – 16:30.

Vă recomandăm să citiți și:

Dosarele cu șină și copiile xerox dispar de la 1 iulie

comments

comments