full screen background image

Companiile ieșene participă la Școala Altfel

Pe 28 Februarie, compania ieșeană RomSoft se pregătește să primească vizita unei grupe de elevi de clasa a IX-a ai Colegiului Național Iași, în cadrul programului Școala Altfel.

Elevii vor putea descoperi cum se desfașoară munca unui ITst, vor avea acces la câteva demonstrații live din cadrul proiectelor curente ale companiei, și vor vedea cum funcționează o imprimantă 3D. De asemenea, ei vor face cunoștință cu o parte dintre membrii echipei și vor avea ocazia să pună întrebări atât despre companie, cât și despre probleme apropiate preocupărilor lor, cum ar fi cât de corelat trebuie să fie domeniul pe care îl studiezi cu viitoarea carieră.

Compania RomSoft recunoaște nevoia din ce în ce mai mare de a avea un dialog aplicat cu tinerii privind alegerile importante care îi așteaptă: profilul de studiu, facultatea pe care să o aleagă, ce criterii să urmărească dincolo de trenduri și așteptările celor din jur.

Cu detalii vine Sebastian Dumitrescu, Line Manager, RomSoft:

Ne așteptăm să fie interesați destul de mult să afle lucruri din interior, despre ce înseamnă să lucrezi într-o companie de dezvoltare software, mai ales că ei sunt profil mate-info, și o parte probabil se vor orienta spre facultăți cu profil IT. Noi le vom da câteva exemple despre cum funcționează lucrurile aplicat, în cadrul companiei, atât pe partea de organizare a echipelor și proiectelor, cât și în ceea ce privește recrutarea, atmosfera de lucru și modul în care păstrăm echilibrul între munca și viața personală. Suntem nerăbdători să îi cunoaștem și sperăm să aibă cât mai multe întrebări pentru noi” – Sebastian Dumitrescu, Line Manager, RomSoft.

Este primul an în care compania RomSoft participă la programul național Școala Altfel. Compania oferă în fiecare an un număr de stagii de practică dedicate studenților facultăților cu profil IT din Iasi, și de câțiva ani organizează un curs de programare pentru copiii angajaților, numit pitiCODE.

Prin programe ca Școala altfel sau Săptămâna verde, autoritățile își doresc să îi determine pe elevi să își manifeste creativitatea și să aplice teoria învățată, promovând ideea de învățare prin experiență.

Vă recomandăm să citiți și:

Cariera în IT, beneficii multiple, muncă pe măsură

21 de ani de la înființarea Romsoft

comments

comments