full screen background image
Primăria Mihai Eminescu

În atenția cetățenilor comunei Mihai Eminescu!

 Primaria comunei Mihai Eminescu aduce la cunostinta locuitorilor comunei ca potrivit Hotararii de Guvern nr. 714/26.05.2022, proprietarii de fose septice au obligația să se înscrie la Primărie într-un registru de evidență, în caz contrar amenzile ajung și la 10.000 de lei, iar verificările sunt făcute de Garda de Mediu.

În Registrul de Evidență a Sistemelor Individuale Adecvate pentru Colectarea și Epurarea Apelor Uzate, persoanele fizice și juridice completează informațiile privind datele personale de identificare, date privind autorizația de mediu în cazul persoanelor juridice, sistemul individual de care beneficiază solicitantul, sursa de alimentare cu apă de care beneficiază, descriere asistemului de evacuare a apelor uzate menajere de care beneficiază, modul în care se realizează epurarea apelor uzate, descrierea modului în care beneficiarul monitorizează descărcarea apelor uzate și numărul și data contractului încheiat cu societatea de vidanjare.

Totodata, in vederea autorizarii fosei septice, proprietarii sunt obligati sa prezinte contractul de vidanjare cu un operator economic care, la randul sau, detine un contract cu operatorul licentiat in servicii de alimentare cu apa si canalizare pe raza comunei Mihai Eminescu, in cazul de fata S.C. NOVA APASERV S.A.

PotrivitArt. 1, alin (2) din H.G. 714/2022, “utilizatorilor, persoane fizice saujuridice, inclusiv celor care au sisteme proprii de alimentare cu apă,le pot fi autorizate sistemele individuale adecvate până la punerea în funcţiune a sistemelor publice de canalizare nou-înfiinţate, la care au obligaţia de a se racorda în termen de cel mult un an de la punerea în funcţiune a acestora.

Avand in vedere prevederile sus-mentionate si faptul ca, începand cu luna aprilie a acestui an, se vor asfalta mai multe strazi din comuna, rugam sa aveti in vedere racordarea la reteaua de canalizare cat mai curand posibil, deoarece, dupa asfaltarea strazii, aducerea la forma initială va fi foarte costisitoare .

Vă recomandăm să citiți și:

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării vine la Botoșani

comments

comments