full screen background image

Mărturiile victimelor cardiologului Dan Tesloianu

Medicul ieşean Dan Tesloianu, acuzat că a refolosit stimulatoare cardiace, a fost arestat pentru 30 zile de magistrații Tribunalului București.  El este acuzat ar fi implantat 238 de astfel de dispozitive.

În plus, acestuia i se mai aduc acuzații de mită și de complicitate la construirea ilegală a unei vile într-o arie naturală protejată.  Între timp, mulți dintre pacienţii medicului au intrat în panică.

Sub anonimat, unii dintre ei au ieșit să facă declarații:

Între timp, Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, unde autorităţile au făcut percheziţii la sfârșitul săptămânii, este protejat cu mare atenţie de ochii presei şi de camerele de filmat.  La intrarea principală a unităţii medicale au fost mobilizaţi mai mulţi paznici, care interzic accesul presei în incinta spitalului. Conform informaţiilor obţinute de către reporteri, acest lucru s-ar petrece la cererea conducerii spitalului, care a precizat că jurnaliştii nu au voie să filmeze sau să ia declaraţii în interiorul spitalului.

Rezidenţii ar fi fost pionii principali în schema morbidă de îmbogăţire a doctorului Tesloianu. Iar martor-cheie în dosar este un asistent de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași, folosit pe post de cărăuş.

Ar fi fost trimis frecvent la Brașov să preia dispozitive folosite de la medicul militar suspect și el în dosar.

Deşi nu aveau drept de liberă practică, rezidenţii erau puşi să facă implanturile. Tot ei ar fi extras şi aparatele, la morgă, din cadavre.

Presa internațională

Scandalul a ajuns şi în presa internaţională şi a făcut înconjurul planetei, din Spania şi până în Mexic, Australia sau chiar India.  Cu litere mari, ziarele titrează ruşinea din medicina românească. Un sistem afectat de corupţie şi ineficienţă, scrie The Guardian.

Presa franceză anunţă tăios – acest scandal riscă să arunce o umbră asupra României. Agenţia Reuters face o radiografie tranşantă – Statul a construit un singur spital în ultimele trei decenii, cheltuiește cel mai puțin pentru sănătate din UE, iar zeci de mii de medici și asistente au emigrat.

Sursa foto: ZDI

Vă recomandăm să citiți și:

Cariera în IT, beneficii multiple, muncă pe măsură

Start în forță la Iași într-un ambițios proiect de digitalizare a regiunii Nord Est

comments

comments