full screen background image

​Program de instruire a liceenilor pentru acordarea primului ajutor

Acordarea primului ajutor este foarte importantă și poate face diferența dintre viață și moarte. De aceea, orice persoană care se află sau ajunge la locul unui eveniment poate ajuta victimele, dacă are cunoștințele necesare.

Pentru a executa corect manevrele de resuscitare, este nevoie de pregătire temeinică. Acesta este și motivul pentru care Direcția de Sănătate Publică Botoșani și U.P.U. – SMURD Botoșani au inițiat un program de instruire a liceenilor din municipiul reședință de județ.
Astăzi, elevii Liceului Tehnologic „Petru Rareș” din municipiul Botoșani au participat la activitățile de pregătire desfășurate de o echipă formată dintr-un medic, trei asistenți și trei paramedici din cadrul U.P.U. – SMURD, șase elevi ai Școlii postliceale „Prof.Dr.Doc. Enescu Longinus”, precum și un reprezentant al Compartimentului Promovarea Sănătății și Educație pentru Sănătate din cadrul DSP Botoșani.
Acestea au constat, atât în pregătire teoretică, cât și practică, fiind exersate manevrele de resuscitare cardio-pulmonară.
Pentru exemplificarea pașilor ce trebuie urmați în astfel de situații, au fost folosite manechine, astfel încât fiecare participant să aibă ocazia de a se antrena în condiții cât mai apropiate de realitate.
Principalul obiectiv al acțiunilor este acela de a dobândi deprinderile minime necesare pentru aplicarea suportului vital de bază.
O acțiune similară va avea loc pe 23 februarie a.c., la Colegiul Național „A.T. Laurian”  Botoșani.
Activitățile fac parte din campania „Săptămâna sănătății în liceul dumnoavoastră”, care se va încheia pe 28 aprilie a.c..

Vă recomandăm să citiți și:

Biletele pentru partida cu Sepsi OSK , disponibile online de astăzi!

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza