full screen background image

Vânători iresponsabili sau cum pasiunea naște infracțiune

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat o acțiune pentru verificarea modului de respectare a legislației privind regimul armelor și muniției.
Au fost verificați 58 de posesori de armă, de pe raza întregului județ, iar în 5 dintre cazuri au fost identificate armele asigurate necorespunzător, motiv pentru care aceștia au fost sancționați contravențional, fiindu-le anulat dreptul de a deține folosi și purta arme pentru o durată de 2 ani.

Braconier sancționat pentru 3 infracțiuni

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase efectuează cercetări într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept, braconaj.

Duminică, un bărbat de 52 de ani, în timp ce se afla pe un teren extravilan, din comuna Cristești, ar fi executat trei focuri cu o armă de vânătoare, înspre un animal de câmp.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că arma respectivă nu era înregistrată, iar bărbatul nu deținea documente legale pentru deținerea și utilizarea acesteia.

Atât arma cât și două cartușe au fost ridicate în vederea examinării.

Vă recomandăm să citiți și:

Amenzi pentru imobile construite fără autorizație

comments

comments