full screen background image

În atenția românilor care doresc să muncească în Norvegia

În scopul evitării exploatării cetățenilor români care doresc să muncească în Norvegia, Ambasada României la Oslo a transmis informații în vederea conștientizării acestora,  pentru a nu cădea victime ale înșelătoriilor și exploatării prin muncă pe teritoriul Norvegiei.

Din informațiile oferite de Ambasada României la Oslo, a rezultat că cetățeni români, aflați la muncă pe teritoriul Regatului Norvegiei, au devenit victime ale exploatării prin muncă și/sau ai unor înșelătorii financiare.

“Compatrioții, la adăpostul firmelor pe care le conduc, au fraudat muncitorii români, furând cartea de identitate bancară a acestora și accesând credite foarte mari, la diferite instituții de credit din Norvegia. Mulți dintre aceștia au rămas cu datorii de mii de euro, sume imense pe care nu au posibilitatea să le achite.”transmite ITM Botoșani.

Printre metodele folosite de fraudatori enumerăm:

-falsificarea foilor de salariu;

-falsificarea identității prin atribuirea de funcții de conducere în firme sau, în cazuri mai elaborate, constituirea de firme în numele victimei;

– solicitarea de către „facilitatori“  a unui procent de 20-30% din sumă , copie după pașaport, CNP Norvegian și token bancar;

– „împrumutarea” de către fraudatori, pe lângă suma stabilită de comun acord, alte sume considerabile fără știința, dar cu documentele păgubitului.

 

 Vă recomandăm să citiți și:

Acreditare valoroasă pentru Liceul Sportiv din Botoșani

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza