full screen background image

Luna lui Făurar aduce la Botoșani “Șezătorile Iernii”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani va organiza, pe parcursul acestui an, mai multe activități prin care va sărbători 55 de ani de la înființare

În luna februarie vor avea loc„Șezătorile Iernii”. Manifestarea, cu o tradiție de 32 de ani, se va desfășura, în acest an, în comunele TUDORA (19 februarie) și DÂNGENI (25 februarie).

Șezătorile propriu-zise, în care vor fi aduse la lumină atmosfera satului tradiţional, cu îndeletnicirile specifice, oamenii și tradițiile locului, vor fi urmate de tradiționalele “Baluri ale gospodarilor”, în care va răsuna muzica tradițională de fanfară.

Prima întâlnire a publicului cu lumea satului românesc va avea loc duminică, 19 februarie, începând cu ora 15 la Căminul Cultural Tudora. Participă Ansamblul Tudoreanca, elevi și cadre didactice ai Școlii Gimnaziale „Tiberiu Crudu” Tudora, scriitori botoșăneni, soliști colaboratori ai CJCPCT Botoșani și Fanfara Tudoreanca.

Sâmbătă, 25 februarie, botoșănenii vor sărbători Dragobetele la Căminul Cultural din Dângeni, unde își dau întâlnire Ansamblul „Hora Dângeneană”, cu elevi și cadre didactice ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Dângeni, scriitori botoșăneni soliști colaboratori ai CJCPCT Botoșani și Fanfara din Vorona.

Aceste activități se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, al Primăriei și Consiliului Local Tudora, al Primăriei și Consiliului Local Dângeni.

Cu această ocazie, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, va fi lansat proiectul „10 pentru folclor”. Acesta se dorește a fi un opțional de folclor pentru școlile din județul Botoșani.

Vă recomandăm să citiți și:

Mulțumiri scrise adresate de IJP Botoșani unor cetățeni cu spirit civic

comments

comments