full screen background image
Rata

Doar jumătate dintre șomerii botoșăneni s-au angajat în 2022

Peste 4.000 de botoșăneni au fost încadrați în muncă, anul trecut, urmare a serviciilor și măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă oferite de  AJOFM Botoșani.

Jumătate dintre aceștia au peste 45 de ani, 630 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 170 au între 30 și 35 de ani, iar 1.432 sunt tineri NEETs sub 30 de ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.951 provin din mediul urban, iar 2.225 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, aproape 40% au studii liceale, 30% au urmat școala gimnazială, aproape un sfert au urmat învățământ profesional și 300 au studii superioare .

O treime dintre cei angajați prin AJOFM (1.501 persoane) fac parte din categoria persoanelor greu sau foarte greu ocupabile.

Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM.

Doar jumătate dintre șomerii botoșăneni s-au angajat în 2022

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel în anul 2022, numărul persoanelor care au beneficiat de servicii personalizate la înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 8.335 persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani, puteți accesa www.anofm.ro .

Vă recomandăm să citiți și:

Peste 2500 de botoșăneni au beneficiat de servicii de asistență medicală comunitară

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza